Jos jossain asiassa olen todella hyvä, niin se on asioiden organisoinnissa – oli sitten kyse vaatekaapin sisällön järjestelystä kuin matkalaukun pakkaamisesta. Toisin kuten ehkä voisi luulla, ei vaatekaappini sisältö ole kovinkaan laaja ja matkoille lähtiessäni ole aina se jonka laukku painaa vähiten ja on puolityhjillään. Miten ihmeessä tämä on mahdollista – nyt sen teille näytän!
Suuntaan viikonlopuksi kaupunkilomalle Tukholmaan, joten ensinnäkin sääolosuhteet ovat liki samat kuin kotona Helsingissä. Näin kesäkuun alussa se voi siis tarkoittaa joko kuivaa ja aurinkoista säästä tai vesisadetta tuulenpuuskien kera – kaikkeen on varauduttava.
Myös viikonloppumatkan agenda vaikuttaa pakkauslistaan – matkasuunnitelmassa on niin kaupungilla kävelemistä, Fotografiskan museovisiittiä (Noora ehkä arvaa mitä ostoslistalta löytyy ja muille vinkiksi Kun matkustimme Pinterestiin -postaus ;)) kuin pitkän kaavan mukaista illallista. Eli aika perinteinen kaupunkiloma tiedossa.
Koska kyseessä on vain parin yön mittainen viikonloppumatka, on valintani ehdottomasti pieni Rimowan musta Cabin Class -laukku. Taustalla komeilee myös blogin kautta kokeiluun saamani (mutta ei vielä mukaan matkalle päässyt) Delseyn naisellisen tyylikäs Chatelet-sarjan matkalaukku (konjakinväriset osat sopivat täydellisesti muuten LV-laukkuni kanssa yhteen!).
Mitä sitten pakkaan käsimatkatavaroihini? Mietin etukäteen tarvittavien asujen määrän – ja mitä tärkeintä: kokeilen kombinaatiot etukäteen kotona, jotta paikan päällä ei tulisi eihän-tämä-sovikaan-tämän-kanssa -tilanteita. Viikonloppumatkalla pärjää oikeasti hame + 2 paitaa -kombolla arkisempiin osioihin ja illallisia varten pakkaan mukaan vain yhden pikkumustan.
Kuvan mekkonen ei ole se oikeasti matkalle mukaan lähtevä, sillä kyseinen on vielä ompelijalla lyhennettävänä ja kavennettavana (toivottavasti vielä mahtuu päälle :D). Takkeja luonnollisesti yksin kappalein (vaalea trenssi kesäsäiden toivossa, mutta suojaa mukavasti myös sateella!). Niin ja ihonvärisiä sukkahousuja ehdottomasti kahdet, yhdet menevät takuuvarmasti rikki – varsinkin jos varasukkiksia ei ole mukana 😉
Pienemmissä asusteissa (vievät vähemmän tilaa ja painavat vähemmän) voi sitten enemmän leikitellä ja tuoda asuihin vaihtelua: 2 huivia – suurempi lentomatkoja pienempi taas hienompia illallisia varten. Niin ja mukaan pari näyttävämpää korua aurinkolaseja unohtamatta, niin eiköhän asut siitä piristy! Toinen vinkki on myös varioida vaikka kampausta tai vaihtaa nudepuna punahuuliin 😉
Kenkäosastolla taas yhdet matalat (ballerinat) ja yhdet korkeat (korkkarit) riittävät. Kuvissa näkyvät korkkaritkaan eivät ole ne matkalle mukaan lähtevät, sillä ne ovat vuorostaan suutarilla korkolapun vaihdossa. Huomaa, että joku on taas jättänyt kaikki huoltoasiat ihan viime tippaan, mutta ehtivät onneksi kuitenkin…
Laukkuosastolla pakkaan vielä mukaan pienen iltalaukun (mahtuu sopivasti tärkeimmät korttilompakosta puhelimeen ja kosmetiikkaan) sekä heitän olalle käsilaukun (kaupungilla kiertelyyn: kamera, sateenvarjo, vesipullo yms.). Tarvittavat elektroniset laitteet kuten laturit sun muut sujautan kätevästi omiin pussukoihin – pysyy järjestys yllä!
Ja tässä lopputulos! Palaan sunnuntaina vaikka vielä matkakertomusten lisäksi raportin kera – mitä tuli käytettyä ja mitä jäin kaipaamaan 😉 Niin ja kosmetiikkatuotteita muistanutkaan tässä sivuta, joten siitä vielä postausta erikseen. Ja jos teiltä löytyy takataskusta hyviä matkalaukunpakkausvinkkejä, niin jättäkää niitä ihmeessä kommenttiosioon! Mutta tässä kiteytettynä:
- Matkakohteen sääolosuhteet – sataa vai paistaa?
- Matkan agenda – kaupunkiloma illallisineen vai rantaloma vesiurheilun kera?
- Hanki matkan tarkoitukseen sopivankokoinen matkalaukku – käsimatkatavara vai ruumaan menevä?
- Suunnittele ja kokeile asukokonaisuudet ennen pakkaamista – muista myös vaatteiden ja asusteiden huolto!
- Piristä asuja asusteilla – vievät vähemmän tilaa ja painavat vähemmän 😉
- Yhdet matalat (ballerinat) ja yhdet korkeat (korkkarit) kengät riittävät mainiosti!
- Mieti mitä kaikkea käsi- tai iltalaukkuun tulisi mahduttaa – olkahihna antaa kädet vapaaksi valokuvaamiselle!
- Lajittele irtonaiset asiat (kuten elektroniikat) omiin pussukoihinsa – pysyy järjestys yllä isossakin laukussa!
Tiia says
Mä kyllä joudun järjestäin aina ottamaan mukaan ruumalaukun vaikka lentäisin vaan yhdeksi yöksi, en vaan ole keksinyt keinoa miten saisin mahdutettua kaiken nesteeksi luokiteltavan kosmetiikan litran pussiin. En toki siis raahaa mukanani shampoita etc. mutta meikinpostoaineet, kosteusvoiteet, dödö yms. ovat jo liikaan vaikka olisivatkin max. 100 ml pulloissa. Tähän kaipaisinkin vinkkejä 🙂
Maylill says
Teen noin 5-10 työmatkaa vuosittain ja aina käsimatkatavaroilla. Matkat ovat keskimäärin noin 3 pv pituisia. Mulla on jo melkoinen arsenaali erilaisia Mujin matkapulloja, vanhimmat jo 15v takaa. Siihen tulee rutiini ja kaikkea ei oikeasti edes tarvitse kantaa mukana 🙂 yksi hyvä mekko, yhdet hyvät housut, bleiseri ja muutama eri yläosa, yleensä 2-3 kengät. Eli onnistuu vaikka olisi edustustehtävissäkin 🙂
marja says
Minua myös kiinnostaisi miten pakkaat hygieniatarvikkeet,meikit, suoristusraudat etc. Itselläni vaatteiden / kenkien jälkeen laukku puolityhjä, mutta nämä vievät kaiken tilan mitä matkakokoisia tuotteita suosittelisit / itse käytät?
Elina says
Vaikka maailmassa on miljoonia matka kertomuksia kuvineen ja itsekin olen matkustellut yli sadassa maassa, niin sinun matkasi ja tarinasi ovat kiinnostavia.
Chatelet -sarjan laukku:).
Tällaiselle yli kolmekymppiselle vanhemmallekin naiselle tosi tyylikäs matkoille.
Muuttuvakotini Päivi S says
Monta vuotta olen matkustanut pelkällä käsimatkatavara laukulla 🙂 Yli viikon matkatkin ovat menneet hyvin ja joitakin vaatteita on jäänyt jopa pitämättä. Parit kengät ja vaatteita mukaan joita on helppo yhdistää keskenään. Kosmetiikat ym. pieneihin pulloihin eli maalaisjärjellä pakkaa, niin onnistuu 🙂